İki yıl önce bir araya gelen esnaf, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 25 genç, Osmanlı'dan günümüze ulaşan "zimem defteri" geleneğiyle, dar gelirli ailelerin esnaflara olan borçlarının ödenmesi için hayırseverlerle temasa geçti. günümüze kadar olan dönem.
İlde yürüttüğü hizmetlerle "gönül elçisi" olarak Tanınmış gençler ihtiyaç sahibi ailelerin yaşadığı mahallelere giderek muhtarlar ve esnaflarla buluşuyor.
Bu toplantılar sonucunda gönüllü gençler, hayırseverlerin katkılarıyla vatandaşların kasap, bakkal ve fırına olan borçlarını ödüyor ve onlara yemek desteği sunuyor. Aileler arasında köprü görevi gören gençler sayesinde sadece bir yılda ödenen borçlar 100 bin liraya ulaştı.
Gençlerden Musap Tanyıldızı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllü arkadaşları ile muhtaç ailelere yardım etmek için çaba gösterdiklerini söyledi.
Devlet vatandaşlara gerekli yardımı sağlar. Bu yardıma biraz katkı olsun Olmak istediklerini belirten Tanyıldızı, "Genç gönüllüler olarak hayırseverler ile iyiyi kabul edenler arasında köprü vazifesi görüyoruz. Kimin hayır işi yaptığını ve kim olduğunu bilmediğini söyledi. hayırseverlerin emanet ettikleri para, yiyecek ve fedakarlıkları ihtiyaç sahiplerine teslim ettiklerini belirten Tanyıldızı, geçen yıl ilde meydana gelen depremden sonra çalışmalara daha fazla ağırlık verdiklerini ifade ederek, hayırseverlerin vermediğini ifade etti. Bu çalışmada kendilerini yalnız bırakan Tanyıldızı, "Bu sayede hem ailelerimiz mutlu oluyor hem de hayırseverler ailelerin ihtiyaçlarını karşıladıkları için mutlu oluyor. Bu işte köprü olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tanyıldızı, "Allah herkesin iyiliğini kabul etsin. Bu çalışmaya devam edeceğiz. "