Atakan Yüklü, depremin Gazipaşa açıklarında meydana gelmesi durumunda tahribatın şiddetinin artacağına dikkat çekerek, "Gazipaşa, Alanya, Manavgat, Aksu, Serik, Kemer, Finike, Kumluca kısımları zarar görürdü. tsunami riski. denizde tsunami yapacağımız zaman da diyorlar ama İzmir'de gördüğümüz 3-5 metre büyüklüğündeki depremler bile vatandaşlarımızın can kaybına neden oldu.Akdeniz bölgesindeki antik kente baktığımızda Antik kentte Likya yakınlarında tsunaminin izleri var "dedi.
Türkiye'de 500'ü aşkın deprem bölgesi yıkıcı olduğunu belirten Yüklü, her an deprem olabileceğini kaydetti. Yüklendi, "Burada 500 yerden 100'ünün deprem olacağını söylerseniz, bir gün mutlaka bilebilirsiniz. Maalesef bu depremleri hissediyoruz çünkü biz binalar, şehirler, ovalara yerleşim yerleri ve tarım arazileri inşa ettik. Bursa'nın büyüklüğü 2,9'du. Deprem, Alanın zemini jöle gibi bir zemin. 2,9 büyüklüğünde bir depremden bahsetmemeliyiz ama Bursa gibi ovada şehirler kurulduğu için 2,5-3 büyüklüğündeki depremlerde bile endişeliyiz , Isparta ve Balıkesir bu tür düzlükler üzerine inşa ettiğimiz Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerindendir ve bu konuda pek de iyi yapmıyoruz.Bu süreçten sonra riskli binalardan vatandaşlarımız bu süreçten sonra tehlikeli binaları tespit etmek için nasıl olur? tahliye, yerini sağlam yeni yerleşim yerlerine nasıl seçeceğiz, hesaplarını yapmamız gerekiyor "dedi.
Tüm Türkiye'de Kıyı şeridindeki yapıların riskli olduğunu belirten Jeofizik Mühendisi Atakan Yükl ü, denizde meydana gelen depremde sıvılaşma dedikleri binaların kuma gömüleceğini söyledi. "Plajın tamamı riskli. Balçık zeminler, alüvyal zeminler, tarımsal ovalar riskli. Antalya, Gazipaşa, Manavgat, Alanya, Serik, Aksu, Kemer, Finike Kumluca, Demre, Kaş, Antalya sahil kesimleri için hepsi riskli. riskli." 2000 yılından önce inşa edilen uçurumdaki binalar ve düşük zemin kalitesindeki binaların Antalya'da 7 ve üzeri depremde ağır hasar görebileceğine işaret eden Atakan Yüklü, "Plaka sınırında 7 ve üzeri deprem görebilirsek biz Akdeniz'de batma bölgesi diyoruz, istemediğimiz 7 büyüklüğünde bir deprem olursa kayalıklardaki boşluklardan dolayı kayalıklardaki binalar zarar görecektir.Alüviyal zemin dediğimiz binalar 2000 yılından önce çok dengesiz zeminlerde ve inşaat kalitesi düşük binalarda hepsinin ciddi şekilde hasar gördüğünü göreceğiz, uçurumun kenarına yaklaştığımızda mağaralar var, biliyorsunuz. Büyük boşluklar var. Boşluklar depremin şiddetini artıracak. Oradaki binalar büyük bir deprem görecek. Oradaki binalar bu büyüklükteki depreme dayanamayacak. "